Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Επιδημία νεκροτομών – Συγγενείς δεν πιστεύουν ότι τα θύματα πέθαναν από την πανδημία

Κορονοϊός: Επιδημία νεκροτομών – Συγγενείς δεν πιστεύουν ότι τα θύματα πέθαναν από την πανδημία

Μπορεί οι νεκροί στη χώρα μας από κορονοϊό να έχουν ξεπεράσει τους 14.500 δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που αρνούνται ότι υπάρχει πανδημία και ζητούν νεκροτομή για τους ανθρώπους που έχασαν.

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους όχι τίποτα άλλο για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα. Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την 6η μέρα μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε η σύζυγος ενός 70χρονου που δηλώθηκε ως θύμα του κορονοϊού.

Η ίδια το διαψεύδει ζητώντας από τον Εισαγγελέα να διατάξει νεκροτομή. Νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό ταυτόχρονα σε διαφορετικά νοσοκομεία. Εκείνος στο Ρίο, εκείνη στον Άγιο Ανδρέα. Πάλεψαν 10 μέρες με τον ιό ωστόσο, ο σύζυγος της δεν τα κατάφερε.

«Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν (στα παιδιά μου) ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από 4 ημέρες πέθανε. Η σύζυγος μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, υποστηρίζει πως ο 70χρονος δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού αλλά από αφυδάτωση», πρόσθεσε.

«Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου «στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό» απαντούσαν «γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς. Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση», συμπλήρωσε.

«Χάθηκε ο άνθρωπός μας από το τίποτα»

Mία ακόμη νεκροτομή έγινε στον Πύργο αυτή τη φορά με στενό συγγενή του θύματος να υποστηρίζει πως το θύμα δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Από τι πέθανε τελικά; Από την πείνα; Από το μικρόβιο; Από κορoνοϊό πάντως δεν πέθανε. Το νοσοκομείο του χρέωσε πως απεβίωσε από κορονοϊό, μας είπαν πως διασωληνώθηκε κιόλας, ενώ ήταν ψέματα. Δεν διασωληνώθηκε ποτέ, δεν είχε καμία πληγή, κανένα τραύμα πάνω του. Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος, έλεγξαν όλα του τα όργανα», δήλωσε συγγενής θύματος κορoνοϊού.

Την ίδια ώρα οι περιπτώσεις των συγγενών που αμφισβητούν το ιατρικό πόρισμα και καταθέτουν αίτημα για νεκροτομή, ολοένα και πληθαίνουν.

«Ήξερα ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό, έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε στα νοσοκομεία», δήλωσε συγγενής θύματος.

Προβληματισμό προκαλεί το πώς και το γιατί έγιναν δεκτές από τον Εισαγγελέα τουλάχιστον 3 εκταφές νεκρών, γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι κατέληξαν από κορονοϊό.

«Με τα έως τώρα ευρήματα φαίνεται πως είχαμε επιπλοκή της διασωλήνωσης. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις για να καταλήξουμε», τόνισε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

Οι ιατροδικαστές από την πλευρά τους βλέπουν «οργανωμένη φάμπρικα» πίσω από τις αιτήσεις εκταφών, με ορισμένους να δέχονται στα γραφεία τους 2 με 3 κλήσεις την εβδομάδα.

«Αυτές οι αιτήσεις είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον κορονοϊό, δεν πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα, αμφισβητούν την αιτία θανάτου αυτή και ουσιαστικά θέλουν από την επιστήμη πάλι και εδώ είναι το οξύμωρο, γιατί και ιατροδικαστική, είναι μια ειδικότητα της ιατρικής, να δώσει μία απάντηση», σημείωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις