Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Χάθηκε ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού»

Κορονοϊός – Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Χάθηκε ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού»

Για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega. Ο κ. Μανωλόπουλος σε ερώτηση ποιος είναι ο τρόπος για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού απάντησε πως είναι μια «δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση».

Τόνισε, δε, πως υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Στην ερώτηση τι άλλο ενδεχομένως θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να τους πείσει ανέφερε: «Υπάρχει ένα όριο “εκμαυλισμού” που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;».

Όπως είπε, ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού έχει χαθεί: «Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις