Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Φτάνουν τους 600 οι νεκροί το μήνα στη χώρα μας» λέει ο Καπραβέλος

Μονοκλωνικά αντισώματα

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Nίκο Καπραβέλο να μην κρύβει την ανησυχία του για τις σοβαρές νοσήσεις από covid-19.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα με τον κορονοϊό, καθώς οι θάνατοι από COVID-19 είναι πολλοί και η διασπορά μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι έχουμε 600 νεκρούς από κορονοϊό τον μήνα.

Σχετικά με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε, πως η είδηση για 168 νεκρούς την εβδομάδα δεν συγκινεί κανένα πλέον, ούτε τους πολίτες, ούτε την Πολιτεία:

«Δεν συμμορφώνεται σχεδόν κανένας απέναντι σε ιατρικές οδηγίες, τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διασπορά όλων των ιώσεων. Στην εφημερία μας χθες, είχαμε πολλά περιστατικά ευτυχώς με ήπια συμπτωματολογία. Ο αριθμός είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Είναι 600 νεκροί το μήνα. Ειλικρινά είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε ότι θα έχουμε έξαρση των ιώσεων, όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορονοϊό», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Καπραβέλος για εμβολιασμό και μέτρα προστασίας

«Βλέπω ότι η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως με ήπια συμπτωματολογία, όμως ο κορονοϊός δεν αστειεύεται. Και δυστυχώς το λέμε όλοι μας αλλά κανείς δεν ακούει πλέον. Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ακόμα και μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, δεν φοράει σχεδόν κανένας», συνέχισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορoνοϊό οφείλεται στις πολλές υποπαραλλαγές, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Όχι, οι παραλλαγές είναι πιο ήπιες και αυτό είναι το δυστύχημα. Εμείς χαλαρώσαμε υπερβολικά. Έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ότι έχει η Κίνα αν το συγκρίνουμε πληθυσμιακά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις