Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι εισαγωγές παιδιών με Covid-19 στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι εισαγωγές παιδιών με Covid-19 στα νοσοκομεία
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

O διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, Γαβριήλ Δημητρίου, και η πυρηνική γιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, εξηγούν τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά.

Τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά είναι αυξημένα σε αυτό το κύμα της πανδημίας, ενώ έχουν αυξηθεί και οι εισαγωγές τους στα νοσοκομεία

Μιλώντας στο newsit.gr ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, τονίζει ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε όλη την κοινότητα, όσο και με την αύξηση της παρουσίας της βρετανικής μετάλλαξης.

Click4more: ΜΕΘ… τέλος! Δραματική κατάσταση στην Αττική – Αποκαλυπτικές εικόνες με ράντζα στα νοσοκομεία

«Στη Βρετανία έχουν φτάσει να νοσηλεύουν πάνω από 100 παιδιά την εβδομάδα. Βλέπουμε και εμείς εδώ και κάποιους μήνες αύξηση λόγω της επέλασης του κορονοϊου. Μέχρι το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου δεν είχε νοσηλευτεί κανένα παιδί στο Ρίο. Από εκεί και έκτοτε, στο νοσοκομείο μας, φτάσαμε στα 19 νοσηλευόμενα. Στα εξωτερικά ιατρεία από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουμε δει πάνω από 60 θετικά στον κορονοϊό παιδιά».

Ενδοοικογενειακή η μετάδοση

Για την ανησυχία που υπάρχει για τα παιδιά και την καλή επίδραση του κλεισίματος των σχολείων μας μίλησε και η πυρηνική γιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου. Όπως λέει η ίδια στο newsit.gr: «Τις τελευταίες ημέρες η μετάδοση στα παιδιά, η οποία έχει πέσει, προέρχεται πια από ενδοοικογενειακή και όχι από ενδοσχολική μετάδοση. Είναι αρκετά τα παιδιά που νοσούν, αλλά ευτυχώς το περνάνε ήπια με παρακολούθηση στο σπίτι τους και με τηλεφωνική επικοινωνία ο καθένας με τον παιδίατρο του, ο οποίος δίνει τις οδηγίες. Όπως και να’ χει, σε αυτό το κύμα της πανδημίας, οι νοσηλείες των παιδιών είναι ένα γεγονός που στις προηγούμενες φάσεις δεν υπήρχε, και αυτό μας έχει εκπλήξει δυσάρεστα. Η βρετανική μετάλλαξη έπαιξε το ρόλο της στην περιοχή μας και αυτή είναι μια πρώτη γενική παρατήρηση. Η περιχαράκωσή της είναι ένα ζητούμενο και δη σε κοινότητες ευάλωτες όπως είναι οι Ρομά».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις