Site icon NewsIT

Κορονοϊός – Γιώργος Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε κορονοπάρτι

13.07.2021 | 08:23
Κορονοϊός – Γιώργος Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε κορονοπάρτι

Στη Χαλκίδα, στο Βοτανικό, στη Θεσσαλονίκη, στην Ίο, στη Μύκονο. Τα κορονοπάρτι δεν έχουν σταματήσει και φυσικά δεν σταματά ούτε και η διάδοση του κορονοϊού.

Με τα κορονοπάρτι να συνεχίζονται (κάποιοι προετοιμάζονται ήδη για το επόμενο Σαββατοκύριακο) και τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού να είναι η πιο μεταδοτική, ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης χτύπησε ξανά… καμπανάκι.

Δεν απέκλεισε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (13.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τα κρούσματα ακόμη και σήμερα θα ξεπεράσουν τις 3.000 εάν γίνει μεγάλος αριθμός τεστ.

Εξήγησε ότι το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παυλάκης είπε ότι σε ένα κορονοπάρτι, ένα άτομο μπορεί να κολλήσει 100 ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο “πατικωμένοι”.

Προειδοποίησε ότι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

 

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης. Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version