Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κορονοϊός – Γιώργος Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο – «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

Κορονοϊός – Γιώργος Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο – «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊού τελείωσε και χάσαμε», τόνισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, κάνοντας λόγο για «παράδοση άνευ όρων» από τις χώρες που χαλαρώνουν η μία μετά την άλλη τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και σε συναδέλφους του που «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό», ενώ παρατηρείται η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας παγκοσμίως, την ώρα που το κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.

Ωστόσο, ο γιατρός είπε ότι ο κορονοϊός συνεχίζει και επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ «βασιζόμαστε στον στρατηγό- καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. «Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», τόνισε ο γιατρός και ερευνητής.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο κορονοϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Όμικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις