Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός – Γώγος στο Live News: Ο εφιάλτης της πανδημίας και η ελπίδα για τα Χριστούγεννα (video)

Κορονοϊός Γώγος

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος. “Όσα κρεβάτια και να ανοίξουμε, αν δεν περιοριστεί η διασπορά θα πιεστεί το σύστημα υγείας”, λέει ο καθηγητής στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό επισημαίνει ότι “στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι οριακά, στη Λάρισα επίσης”.

“Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις των πανδημιών που εξελίσσονται τόσο γρήγορα, χρειάζονται άμεσες λύσεις. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κλιμάκωση των μέτρων, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανώς να χρειαστεί ένα είδος μεγαλύτερο περιορισμού, όχι τόσο όσο την προηγούμενη φορά, αφού θα λειτουργούν πολλά πράγματα που δεν λειτουργούσαν. Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Ό,τι και να ανοίξουμε από κρεβάτια, αν δεν περιοριστεί η διασπορά θα πιεστεί το σύστημα”, εξηγεί ο ίδιος στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Click4more:  Κορονοϊός: 3038 νέα κρούσματα σήμερα 13/11 στην Ελλάδα

“Η αλήθεια είναι ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από ό,τι στο πρώτο lockdown. Τώρα χρειάζονται γρήγορα μέτρα και πάρθηκαν. Σε παγκόσμια κλίμακα συμβαίνει το ίδιο πράγμα. στην Ελλάδα έχουμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά το σύστημα υγείας μας έχει θέματα. Επομένως τρέχουμε λίγο παραπάνω λόγω των προβλημάτων αυτών. Έχει ενισχυθεί το σύστημα αλλά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Είμαστε στα όριά μας. Πρέπει να ελαττώσουμε τη διασπορά και να κάνουμε ταχύτατα το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη κλινών και μονάδων”, συνέχισε ο κ. Γώγος.

“Πρέπει να βλέπουμε ότι κάποτε θα σταματήσει ο εφιάλτης αυτός αλλά τώρα δεν έχει νόημα να πούμε πότε ακριβώς. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να έχει ισοπεδωθεί η καμπύλη και τα πράγματα να είναι καλύτερα”, κατέληξε.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Χαράλαμπου Γώγου στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις