Ελλάδα

Κορονοϊός: Η Ελλάδα μαθαίνει… μπαλίτσα την Ευρώπη στην «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης

Ο κορονοϊός είναι εδώ, αλλά η Ελλάδα αντιστέκεται! Η χώρα μας έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη δεξαμενή σκέψης Bridge Tank.

Η έκθεση για το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός αναπαράγεται από διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης, ενώ συγκρίνει το ξέσπασμα του φονικού ιού στις δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κατάφερε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Ο κορονοϊός και οι επιδόσεις της Ελλάδας

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»- και της Ισπανίας – «η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

Click4more: Που πάνε όλοι αυτοί; Μποτιλιάρισμα στη Μαραθώνος και ουρές στα ΚΤΕΛ για δέματα

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι στη Γερμανία, αν και τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών χωρών της, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O Γιώργος Μπότας κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Να τελειώσει ο πόλεμος λάσπης που έχω δεχτεί»
«Υπήρξε μια μικρή έλλειψη δικαιολογητικών. Τα χωράφια είναι πραγματικά και καλλιεργούνται» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής του οποίου έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 5
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου