Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Όμικρον 2 στέλνει αρκετό κόσμο στο νοσοκομείο»

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Όμικρον 2 στέλνει αρκετό κόσμο στο νοσοκομείο»

Στα σημαντικά άλματα της επιστήμης που έγιναν τον καιρό της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Δεδομένων Γιώργος Ατσαλάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει τώρα να εστιάσουμε στην μετάλλαξη Όμικρον 2 καθώς σπέρνει τον θάνατο και στέλνει αρκετό κόσμο στο νοσοκομείο. 

«Όλοι οι δρόμοι είναι μπροστά και κυρίως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση φέρνει πολλές τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τη βιοτεχνολογία και την υγεία του ανθρώπου» δήλωσε ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Δεδομένων. Αναφερόμενος στον κορονοϊό που δεν λέει να υποχωρήσει στη χώρα μας, είπε: «Αναλύοντας τα παγκόσμια δεδομένα και κυρίως τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ όπου είχαμε υποδειγματική αντιμετώπιση του ιού, βλέπουμε ότι και εκεί η παραλλαγή 2 της Όμικρον έχει σπείρει το θάνατο. Η Όμικρον 2 μεταδίδεται πολύ γρήγορα και βρίσκει τα άτομα που δεν είναι προστατευμένα, ανεμβολίαστους και μεγάλης ηλικίας».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τη χώρα μας, τόνισε ότι η παραλλαγή του ιού στέλνει αρκετό κόσμο στα νοσοκομεία και ιδίως όλους όσοι είναι ανεμβολίαστοι. «Τα εμβόλια προστατεύουν από την βαριά νόσηση περίπου από 95%», πρόσθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Δεδομένων.

Εξήγησε τέλος ότι η ανοδική πορεία των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση των επαφών. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον δεν προσέχουν. Πρέπει να τηρούμε τα μέσα ατομικής προστασίας και να φοράμε τη μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός γιατί ο ιός είναι έξω», ανέφερε ο Γιώργος Ατσαλάκης. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις