Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός και παιδικά πάρτι – Λινού: Αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα

Κορονοϊός και παιδικά πάρτι – Λινού: Αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (25/9) στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενη επίσης στην μετάδοση του ιού στα παιδιά, εξήγησε πώς θα μπορούσε να γίνονται τα παιδικά πάρτι

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους, όπως και στα μέσα μεταφοράς θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται», σημείωσε η Αθηνά Λινού, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες, καθώς είναι πολύ μεταδοτική. 

Παράλληλα, αναφερόμενη στην μετάδοση του κορονοϊού στα παιδιά, υπογράμμισε ότι και τα πάρτι είναι πρόβλημα. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι τα παιδικά πάρτι πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα, καθώς και να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παιδιών. 

Για τα κρούσματα στα σχολεία και πως θα αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, η κ. Λινού τόνισε ότι θα έπρεπε με το πρώτο κρούσμα στην τάξη να γίνεται αμέσως self test σε όλα τα παιδιά του τμήματος και μετά από τρεις ημέρες να γίνεται μοριακό τεστ από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση. Σημείωσε ακόμα ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και τα εμβολιασμένα παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις