Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κόντρα για τα self test στα φαρμακεία – «Εξηγήσεις» Λουράντου για τα 15 ευρώ (video)

κορονοϊός Κύπρος μάσκα self test
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η πρόθεση της κυβέρνησης με βάση τα όσα έχουν εξαγγελθεί, είναι τα self test κορονοϊού να βρίσκονται στα φαρμακεία την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

«Τα 15 ευρώ αφορούσαν τα μοριακά τεστ»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τη δήλωσή του για το αντίτιμο των 15 ευρώ που αρχικά είχε ζητήσει να λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί όταν διενεργούν οι ίδιοι τα τεστ.

Click4more: Self test κορονοϊού: Δείτε βήμα – βήμα πώς θα το κάνετε μόνοι σας (video)

«Αφορούσε τα μοριακά τεστ. Είδαμε τα παραδείγματα της Κύπρου και της Ευρώπης, και είδαμε ότι αυτά γίνονται εκτός των φαρμακείων, ότι χρειάζεται μισή ώρα, ότι απαιτείται ένα σκεύασμα το οποίο κάνει περίπου 10 ευρώ. Χρειαζόμαστε λοιπόν 15 ευρώ περίπου, όταν σε όλη την Ευρώπη αυτό το πράγμα γίνεται πάνω από 30 ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Λουράντος απέδωσε το μπέρδεμα σε παρανόηση, καθώς τα φαρμακεία δε θα διενεργούν μοριακά τεστ, και δήλωσε στοχοποιημένος. «Κακώς στοχοποιήθηκα. Το θέμα είναι ότι το εκμεταλλεύτηκε αυτό η κυβέρνηση εις βάρος μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για τα self test»

Όταν έγινε γνωστό ότι στα φαρμακεία δε θα γίνονται μοριακά τεστ, αλλά θα προμηθεύουν τους πολίτες με self test τα οποία θα γίνονται στο σπίτι, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να διευκρινιστεί ο χώρος στον οποίο θα γίνονται τα συγκεκριμένα τεστ κορονοϊού στα φαρμακεία σε περίπτωση που οι πολίτες δεν μπορούν να τα κάνουν μόνοι τους στο σπίτι τους. Αλλά και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται σε περίπτωση που ένα δείγμα βγει θετικό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειρίζονται τα φαρμακεία τα self test, αφού πρόκειται για μολυσμένα αντικείμενα τα οποία δεν μπορούν να απορρίπτονται στα κοινά απορρίμματα.

«Η ασφάλεια όλων είναι άμεση προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Λουράντος.

Δείτε όλα όσα είπε

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις