Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κρατήσεις σε βίλες και σαλέ για το πρώτο τριήμερο μετά το lockdown

Κορονοϊός: Κρατήσεις σε βίλες και σαλέ για το πρώτο τριήμερο μετά το lockdown

Το γενικό lockdown στη χώρα ανακοινώθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου και αυτό πάγωσε και τις αυξημένες κρατήσεις για αποδράσεις σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς.

Η μία παράταση της καραντίνας διαδέχθηκε την άλλη και τώρα οι επίδοξοι εκδρομείς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τριήμερο 8 με 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega οι κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες ή σαλέ, είναι ήδη πολλές με τις πληρότητες σε κάποιες περιπτώσεις να φθάνουν και το 90%. Οι περισσότεροι προτιμούν σύμφωνα με έρευνα μεσιτικών γραφείων, τις ενοικιάσεις μέσω air bnb.

Στο Καρπενήσι, το ημερήσιο κόστος για ενοικίαση βίλας φθάνει τα 180 ευρώ και ήδη έχει καλυφθεί το 82% των καταλυμάτων αυτού το τύπου ενώ στα Τρίκαλα Κορινθίας το κόστος φτάνει τα 280 ευρώ και έχει καλυφθεί το 84%.


Στα Τρίκαλα Κορινθίας, το αντίστοιχο κόστος φθάνει τα 280 ευρώ με τη ζήτηση να καλύπτει το 84%.

Σε διαδικτυακές σελίδες αναζήτησης καταλυμάτων, οι διαθέσιμες βίλες σε δημοφιλείς προορισμούς, για τις 8 Ιανουαρίου είναι πλέον λιγοστές.

Πώς και πώς περιμένουν την άρση του lockdown και οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αν δουλέψουν τα σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, σε περίπτωση άρσης του «lockdown» στις 7 του μηνός, θα έχουν τα πρώτα τους έσοδα ύστερα από μια μακρά “μαύρη” περίοδο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις