Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Λουκέτο τα μεσάνυχτα σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην Αττική

Κορονοϊός: Λουκέτο τα μεσάνυχτα σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην Αττική

Από τις 12 έως τις 5 το πρωί θα είναι κλειστά περίπετρα, κάβες και καταστήματα ψιλικών προκειμένου να μην καταφεύγουν σε αυτά όσοι θέλουν μετά τα μεσάνυχτα να συνεχίσουν την διασκέδασή τους στις πλατείες.

Όχι απλά απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ αλλά λουκέτο στα περίπτερα και στα καταστήματα ψιλικών που λειτουργούν και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, έχει αποφασίσει να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Κι αυτό, γιατί πιθανολογείται ότι δεν θα ήταν εφικτό να ελεγχθούν όλα τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών στην Αττική αν εφαρμοζόταν το μέτρο της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ από τις 12 έως τις 5 το πρωί. 

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

Click4More Κορονοϊός: Αυτό είναι το μέτρο που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς – Τι άλλα σενάρια εξετάζονται

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα άλλα μέτρα στην φαρέτρα της κυβέρνησης 

Εξετάζονται επίσης κι άλλα μέτρα, τα οποία όμως δεν αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας τη νύχτα (από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας), καθώς και η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις. 

Πότε θα αρχίσουν να ανησυχούν οι ειδικοί 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπεία Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ξεκαθάρισε αναφερόμενη στο κακό σενάριο, ότι τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα αν «από όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ PCR για τον κορονοϊό, δούμε ένα ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων, αν δηλαδή τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 500 για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση θα αρχίσουμε να ανησυχούμε».

Click4More Γιατί ο Μητσοτάκης «έκαψε» το lockdown – Ο ρόλος Τσιόδρα και τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Ερωτηθείσα για το πόσα από αυτά τα 500 κρούσματα θα απαιτηθεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, διευκρίνισε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ηλικία των κρουσμάτων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις