Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ματίνα Παγώνη: Δέχθηκε απειλητική επιστολή από αρνητές – «Μεγάλο λάθος ένα lockdown»

Κορονοϊός - Ματίνα Παγώνη: Δέχθηκε απειλητική επιστολή από αρνητές - «Μεγάλο λάθος ένα lockdown»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε η Ματίνα Παγώνη, αλλά να εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν και να προσέχουν οι πολίτες κατά τις ημέρες των γιορτών, κάνοντας και ένα τεστ κορονοϊού πριν το ρεβεγιόν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ότι η περίπτωση να εφαρμοστούν νέα μέτρα ή ακόμη και ένα γενικό lockdown «θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης να κάνει αυτή τη στιγμή», ιδιαίτερα με τον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.

Η απειλητική επιστολή από αρνητές στο σπίτι της

Με αφορμή την επίθεση από τους «Θεματοφύλακες» που δέχθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η κ. Παγώνη αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και η ίδια μια απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα για το περιεχόμενό της.

«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος» είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Σχολιάζοντας τους αρνητές, πρόσθεσε, πως πρόκειται για δύο ειδών ανθρώπους. Αυτούς που το συζητάνε και αυτούς που απειλούν. Με τους πρώτους μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε αντίθεση με τους δεύτερους.

Τεστ κορονοϊού και μέχρι 10 άτομα στα ρεβεγιόν

Παράλληλα, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ προχώρησε στη σύσταση να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα στα γιορτινά τραπέζια, τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ κορονοϊού, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

«Νομίζω ότι ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο, αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε», σημείωσε.

Πότε αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα – 70 φορές πιο μεταδοτική

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.

Η τρίτη δόση σώζει ζωές

Παρόλα αυτά, η Ματίνα Παγώνη στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις