Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν ασθενείς με Covid 19

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν ασθενείς με Covid 19

«Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν ασθενείς με Covid-19», ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Η Μίνα Γκάγκα κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, το οποίο σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, ενημέρωνε πως δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.

«Καμιά αίτηση δεν έχουμε λάβει από πανεπιστημιακή κλινική να εξαιρεθούν κλίνες για ασθενείς με Covid-19», τόνισε η κ. Γκάγκα.

«Μαζί ξεκινήσαμε σε όλη αυτή την ιστορία πανεπιστήμιο και έθνικό σύστημα και μαζί θα συνεχίσουμε» είπε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη τώρα που οι φοιτητές επιστρέφουν στα φοιτητικά έδρανα να συνεχίσει η εκπαίδευσή τους μέσα στα νοσοκομεία -στις πανεπιστημιακές κλινικές σε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα είναι ισότιμα μοιρασμένο για όλους τους ασθενείς ώστε να μην υπάρχει μονόπλευρη αντιμετώπιση ασθενών με κορονοϊό.

«Είναι φυσικό να θέλουν να έχουν και άλλα περιστατικά για να μπορούν να κάνουν την εκπαίδευση. Θα έχουμε το νου μας και στους ασθενείς με covid και στους ασθενείς με τα άλλα νοσήματα και στόχος μας είναι η εκπαίδευση να γίνεται κανονικά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις