Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Περιμένουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Να ξαναγυρίσει η μουσική στα μαγαζιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού αναμένει σήμερα Τρίτη (11.1.2022) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, καθώς θα ενσωματωθούν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που προέκυψαν από τα θετικά self test με το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία ανήλθαν πάνω από 15.000.

Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα, μάλιστα, ότι ένα νέο ρεκόρ στα κρούσματα μπορεί να προκύψει με τους εξής τρόπους: Αν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

«Ναι» στην επαναφορά μουσικής – Οι ψυχολογικοί και οι επιστημονικοί λόγοι

Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Πότε θα κορυφωθεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον

Σχετικά με την κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Τζανάκης υπενθύμισε ότι η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με το μοντέλο τη ομάδας του, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα»  και πρόσθεσε ακόμη ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000, που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός τότε θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες, σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία. Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο με ηλεκτρικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη: Παίρνει εξιτήριο η 62χρονη τραυματίας – Σε 3,5 ώρες χειρουργείο υποβλήθηκε η 21χρονη
Παραμένει στην Ορθοπεδική Κλινική του Παπαγεωργίου η νεαρή τραυματίας - Έχουν πάρει ήδη εξιτήριο η 50χρονη και η 17χρονη - Η περιγραφή του οδηγού του ΚΤΕΛ για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην στάση «Καν Καν»
Το λεωφορείο που έπεσε πάνω σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Μαραθώνας: Νέα αναβολή στη δίκη – Στο Δρομοκαΐτειο με εντολή εισαγγελέα η 68χρονη που έθαψε τη μητέρα της
Η κατηγορούμενη ήταν απούσα από το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή και η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου για τις 18 Μαΐου 2027, καθώς δεν είχε κληθεί η κόρη της και καταγγέλλουσα
Η 68χρονη γυναίκα και ο γιος της που κατηγορούνται για την υπόθεση