Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο δείκτης θετικότητας και το δίλημμα για «άνοιγμα» – Τι αποκαλύπτει μέλος της επιτροπής

Κορονοϊός: Ο δείκτης θετικότητας και  το δίλημμα για «άνοιγμα» – Τι αποκαλύπτει μέλος της επιτροπής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τη χρυσή τομή ψάχνουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την πανδημία στην Ελλάδα, να χαμηλώσουν τα κρούσματα μεν αλλά… χωρίς να “πνίξουν” τους ήδη κουρασμένους πολίτες.

Την Πέμπτη για ακόμα μία ημέρα τα κρούσματα ήταν πάνω από 3.000 χιλιάδες. Για την ακρίβεια 3.073 πολίτες, “έβγαλαν” θετικό τεστ μέσα σε ένα 24ωρο. 

Συνολικά 53.606 τεστ έγιναν σε πολίτες και από αυτά τα τεστ, προέκυψε ότι η θετικότητα βρίσκεται στο 5,73. Παραμένει δηλαδή πάνω από το 4 που είναι το όριο συναγερμού σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Γιατί εξετάζεται “άνοιγμα” με τόσα νέα κρούσματα

Όπως είπε στο MEGA ο καθηγητής παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής Θεοκλής Ζαούτης, «υπάρχει εξέλιξη στη γνώση όσον αφορά αυτό τον ιό. Μη ξεχνάμε πως υπάρχει ένας μεταλλαγμένος ιός που δεν τον είχαμε μπροστά μας στο πρώτο και δεύτερο κύμα, με διαφορετικά δεδομένα αποδοτικότητας. Έρχεται πάνω σ’ αυτό η κούραση του κόσμου και γι αυτό γίνονται οι συζητήσεις για ανάσα ή αναπνοή εκεί που μπορούμε να πάρουμε ανάσα, χωρίς να γίνει χειρότερη κατάσταση».

Click4More: Κορονοϊός: 3.073 νέα κρούσματα 

Σχετικά με την επέκταση του ωραρίου στις 21:00 τόνισε: «Γνωρίζουμε πως σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει πολύ χαμηλότερη μετάδοση συγκριτικά με εσωτερικούς χώρους. Γνωρίζουμε πως εκεί που υπάρχει συνωστισμός είναι μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Δηλαδή εάν μπορούμε να βρούμε κάποιες δραστηριότητες που είναι σε εξωτερικούς χώρους και υπάρχει λίγος συνωστισμός…Αν ακολουθήσουμε αυτές τις γραμμές που γνωρίζουμε για τον ιό και τη μετάδοση του ιού θα μπορούμε να πάρουμε κάποια».

Σε ερώτηση για τα κομμωτήρια και τα στοιχεία που υπάρχουν επιδημιολογικά ανέφερε «Τα κομμωτήρια στο πρώτο και το δεύτερο κύμα λειτούργησαν με ασφάλεια, με ραντεβού, με λίγα άτομα σε εσωτερικούς χώρους με μάσκες οι υπάλληλοι και οι πελάτες, θεωρώ πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια με ασφάλεια».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις