Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Εχίνος εκπέμπει SOS! Νέος θάνατος και189 συνολικά στην Ελλάδα

κορονοϊός

Ο κορονοϊός “θερίζει” ζωές στον Εχίνο της Ξάνθης όπου είναι φανερό πια ότι κάτι πήγε πολύ λάθος… Έξι οι νεκροί μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε συναγερμό η κυβέρνηση που ήδη έχει επιβάλλει lockdown. 24 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν έχει τέλος το δράμα που προκαλεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα και ειδικά στον Εχίνο της Ξάνθης.

Εκεί όπου το τελευταίο διάστημα αρκετοί συμπολίτες μας έχασαν την μάχη από την εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης 18.06.2020, κατέληξε και μια 70χρονη από την συγκεκριμένη κωμόπολη.

Αυτό σημαίνει πώς μόλις σε τέσσερις ημέρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι ασθενών που νόσησαν στον εν λόγω οικισμό, ο οποίος για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα.

Σημαίνει επίσης πως οι νεκροί συνολικά στην Ελλάδα από τον φονικό ιό ανέρχονται πλέον σε 189…

Κορονοϊός – 24 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Όσο κι αν χαλαρώνουν τα μέτρα, όσο κι αν η κανονικότητα επιστρέφει με το… καλοκαίρι για “παρέα”, το δεδομένο είναι ένα: Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.

Και δυστυχώς ο “αόρατος εφιάλτης”, όπως ονομάστηκε ο κορονοϊός, θα παραμείνει ανάμεσά μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Click4more: Πρόστιμα «φωτιά» και «λουκέτο» έως 90 μέρες για όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Μέχρι τότε πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κάτι που η χθεσινή (17/06) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μας υπενθύμισε, αφού εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

Σήμερα, Πέμπτη 18.06.2020, οι ΕΟΔΥ ενημέρωσε ξανά με γραπτή ανακοίνωση πως υπάρχουν 24 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας και συνολικά 3.227 αλλά και 188 νεκροί συνολικά (σ.σ. η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν επιβεβαιωθεί ο νέος θάνατος στον Εχίνο).

Από τα 24 νέα, τα 18 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, τα 2 στην Ροδόπη, ενώ τα τέσσερα είναι “εισαγόμενα”.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Ολικό lockdown στον Εχίνο Ξάνθης! Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα 73 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 24. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3227 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 188 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3227 κρουσμάτων, 703 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1804 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

κορονοϊός

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις