Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού το νέο κρούσμα! Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Το όγδοο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και ασθενής είναι ο σύζυγος της εκπαιδευτικού που είχε επίσης προσβληθεί από τον ιό.

Ήταν νωρίς το πρωί της Τετάρτη (04.03.2020) όταν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση ανέφερε πως πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος κορονοϊού, που είχε επίσης εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεσήλικας άνδρας που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊκό είναι, σύμφωνα με το voria.gr, ο σύζυγος της εκπαιδευτικού, φίλης της 38χρονης επιχειρηματία που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Click4more Κορονοϊος: 8ο κρούσμα στην Ελλάδα, άνδρας από τη Θεσσαλονίκη

Η εκπαιδευτικός, πέμπτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, δίδασκε σε σχολείο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Ελλάδα, μετά το ταξίδι της στο Μιλάνο.

Ο άνδρας παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Ο κορονοϊός και η… πορεία του στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι τέσσερα και σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα άτομα μένουν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία, τον 10χρονο γιό της, την 31χρονη εκπαιδευτικό και τον σύζυγό της.

Από τα συνολικά οκτώ κρούσματα, τα τέσσερα (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) είναι άτομα που είχαν ταξιδέψει σε περιοχή με επιδημία της λοίμωξης του κορονοϊού, στη βόρεια Ιταλία, μολύνθηκαν με τον ιό και εμφάνισαν συμπτώματα της λοίμωξης όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Οι δυο εκ των ασθενών έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα τρία άτομα. Η μία, η τραπεζική υπάλληλος στην Αθήνα μετέδωσε τον ιό σε άνδρα του στενού περιβάλλοντός της. Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη μετέδωσε τον κορονοϊό, στο 10χρονο παιδί της και σε φίλη της εκπαιδευτικό, η οποία με τη σειρά της στον σύζυγό της, το σημερινό, όγδοο κρούσμα.

Κλειστά σχολεία στο Δενδροπόταμο

Δεδομένου πως ένα από τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι η 31χρονη εκπαιδευτικός, με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έκλεισαν προληπτικά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Έως τις 17 Μαρτίου, στον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) κλειστά θα είναι τα σχολεία

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (Σ.Δ.Ε.) ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Επίσης, έως τις 17 Μαρτίου δεν θα λειτουργεί ο δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα κάθε τύπου και βαθμού.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις