Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οι δισταγμοί για Πάσχα στο χωριό – Τι προβληματίζει το άνοιγμα των μετακινήσεων

Κορονοϊός: Οι δισταγμοί για Πάσχα στο χωριό – Τι προβληματίζει το άνοιγμα των μετακινήσεων

Οσο το Πάσχα πλησιάζει τόσο εντείνεται ο προβληματισμός στο Μαξίμου για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων με τις δεύτερες σκέψεις να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Οι δισταγμοί είναι πολλοί την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο σύστημα υγείας μεγάλη. Επομένως, είναι πολύ πιθανό το «Πάσχα στο χωριό» να μην το δούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, δεν μπορούμε να το προκαταβάλουμε», ήταν τα λόγια του επίκουρου καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε επίσης πως δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη για το θέμα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης είπε ότι «ή θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και το Πάσχα, όπου στην ουσία, στα αστικά κέντρα, το ένα σπίτι θα καλέσει το άλλο, ή τρεις οικογένειες μαζί σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν να φάνε, ή θα επιτρέψουμε την -ας το πούμε- αραίωση των αστικών κέντρων και να επιτρέψουμε στον κόσμο να πάει στα εξοχικά του, στα χωριά του, όπου κατά κανόνα θα ζήσει ένα Πάσχα σε εξωτερικό χώρο και να τον προτρέψουμε, πηγαίνοντας εκεί, να επιδείξει μια συμπεριφορά ασφαλέστερη με self test και, βεβαίως, με μεγάλη προσοχή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις