Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Παγώνη: Φοβόμαστε τρίτο κύμα, να τρέξει ο εμβολιασμός

Κορονοϊός – Παγώνη: Φοβόμαστε τρίτο κύμα, να τρέξει ο εμβολιασμός

Τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) θα ανοίξουν άμεσα, το λιανεμπόριο έχει ανοίξει και παίρνουν σειρά σιγά σιγά κι άλλοι τομείς καθώς αρχίζει η πορεία προς την άρση του lockdown. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν ανησυχούν, όπως ξεκαθάρισε και η Ματίνα Παγώνη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς, ώστε το «άνοιγμα» της οικονομίας και η έξοδος από το lockdown να γίνει συγκρατημένα και με ασφάλεια. Οι ειδικοί, είπε η Ματίνα Παγώνη, φοβούνται ένα τρίτο κύμα, γιατί, αν έρθει, θα πλήξει ανεπανόρθωτα το ήδη γονατισμένο σύστημα υγείας.

Click4more Ο Σύψας «τρέμει» για την Αθήνα – «Αν σκάσει θα έχουμε άσχημη τροπή»

«Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας γιατί δε θα αντέξει», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (22.01.2021) στο MEGA.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε ο εμβολιασμός να γίνει με πιο ταχείς ρυθμούς, αφού την κατάσταση δυσκολεύει πολύ το γεγονός πως μέχρι τώρα τον εμβολιασμό έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα νοσοκομεία.

«Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό», είπε.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν»

Για ακόμη μια φορά, επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η Γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα», είπε η Ματίνα Παγώνη. Επικρατέστερή ημερομηνία για να γυρίσουν στις τάξεις τους τα παιδιά του γυμνασίου και του Λυκείου είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Click4more Θωμαΐδης: Τα λύματα δείχνουν 20.000 ενεργούς φορείς κορονοϊού στην Αττική

Μέτρα, μέτρα, μέτρα

Το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων ενδέχεται να αυξήσει τα κρούσματα, αλλά αυτό θα θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Η Ματίνα Παγώνη κάλεσε του πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις