Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Παγώνη: Όποιος μιλάει για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός

Κορονοϊός – Παγώνη: Όποιος μιλάει για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός

Εξοργισμένη με όσους έχουν ανοίξει τη συζήτηση για την άρση του lockdown εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Δεν έκρυψε την ανησυχία για τα τετραψήφια κρούσματα και θύμισε σε όσους εφησυχάζουν ότι υπάρχουν 2.500 ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλινικές covid-19.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι ξανά πάνω από 1.000 προβληματίζει, είπε η Ματίνα Παγώνη και σχολίασε και το γεγονός πως κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει lockdown. Και σημείωσε ότι αν ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες να έχουμε ξανά πάνω από 1.000 κρούσματα, θα σημαίνει ότι δεν πάμε καλά.

«Μπορεί να έχουμε γιορτές, μπορεί να αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε χαλαροί, αλλά δεν πρέπει να είμαστε» τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (30.12.2020) στο OPEN και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της με όσους έχουν ανοίξει η συζήτηση για… άνοιγμα και άρση των μέτρων.

Click4more Ετοιμάζουν κορονοπάρτι σε Αττική και επαρχία για την Πρωτοχρονιά – Συναγερμός στις αρχές

«Όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός», είπε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Και έκρινε πως «χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους, γιατί εκεί είναι το θέμα».

Η Ματίνα Παγώνη υπενθύμισε σε όσους εφησυχάζουν ότι «είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και πολλοί απ’ αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Όποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός. Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγάλη πίεση το επόμενο διάστημα, καθώς η αυξητική τάση της πανδημίας σ’ αυτή τη φάση, παραμένει ανησυχητική. «Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία», σημείωσε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στο σάλο που έχει δημιουργηθεί με το γεγονός πως πέντε υγειονομικοί στο νοσοκομείο Σωτηρία δεν εμβολιάστηκαν και κατήγγειλαν ότι δεν έμειναν εμβόλια γιατί εμβολιάστηκαν κυβερνητικά στελέχη. «Οι πρώτοι που πρέπει να εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές και όποιος άλλος πρέπει. Σημασία τα ραντεβού που θα κλειστούν για το εμβόλιο στα νοσοκομεία, να γίνουν», είπε μεταξύ άλλων.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις