Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Παγώνη: Οριακή η κατάσταση στην Αττική, να προλάβουμε πριν γίνει δραματική

Κορονοϊός – Παγώνη: Οριακή η κατάσταση στην Αττική, να προλάβουμε πριν γίνει δραματική

Τα πράγματα στην Αττική δεν είναι δραματικά. Αλλά δεν πρέπει και να γίνουν. Η Ματίνα Παγώνη ανέλυσε τους «όρους» για να μην έρθει το σκληρό lockdown στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Η Αττική τις τελευταίες μέρες έχει σχεδόν τα μισά από τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Γι’ αυτό και «φλερτάρει» με το σκληρό lockdown, που μπορεί να φέρει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, click away, click in shop και άλλα μέτρα.

Κατά τη Ματίνα Παγώνη, τα πράγματα στην Αττική είναι οριακά αλλά όχι δραματικά, ακόμα. Για να μη γίνουν δραματικά, πρέπει να ληφθούν, όπως είπε, συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς lockdown.

Click4more Σύψας για Αττική: Σκέψεις για απαγόρευση από τις 18:00, τι εξετάζεται για τα σχολεία

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (29.01.2021) στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν έκρυψε ότι η Επιτροπή είναι σε μια δύσκολη φάση γιατί δέχεται πιέσεις για να λειτουργήσει η οικονομία και υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στα μέλη της.Δεν εκτίμησε το τι μπορεί να αποφασιστεί στη σημερινή συνεδρίαση αλλά πρότεινε μια σειρά από μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ώστε και lockdown να μη γίνει και η κατάσταση να αντιμετωπιστεί.

Η κατάσταση στην Αττική δεν είναι δραματική αλλά οι ειδικοί προσπαθούν να μη γίνει δραματική, τόνισε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, είπε ότι με βάση τα προχθεσινά, τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα, αν αυξηθούν τα τεστ από τα περίπου 35.000 στα 50.000 καθημερινά και «αν προσέξουμε στα ΜΜΕ, τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν». Πρότεινε δε τεστ κάθε εβδομάδα σε καθηγητές και μαθητές.

Όπως είπε όμως, «δεν είναι τόσο εύκολο να αυξηθούν τα τεστ, για να γίνουν τα τεστ χρειάζεται προσωπικό, δεν γίνονται στον αυτόματο».

Click4more Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική – Τι θα περιλαμβάνει για σχολεία, καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναφερόμενη στην αγορά, η Ματίνα Παγώνη έκρινε πως μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της αλλά και πάλι με όρους και προσοχή. Αναφέρθηκε στις εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Ερμού με τις ουρές έξω από μεγάλα μαγαζιά και το συνωστισμό.

Παρόλο που ο κόσμος φορούσε μάσκες, δεν μπορούσε να κρατήσει αποστάσεις. Στα μικρά μαγαζιά, αυτό δεν υπήρχε, το πρόβλημα ήταν στα μεγάλα μαγαζιά και τα υποκαταστήματα. «Αν μπορούσε να ελεγχθεί αυτό, θα μπορούσε και η αγορά να συνεχίσει, με πολύ μεγάλη προσοχή» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, επειδή η Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο, «θα προχωρήσουμε στα μέτρα που πρέπει». Εκτίμησε, επίσης, πως αν η Επιτροπή δει ότι τα σημερινά κρούσματα είναι «500, 600, 700, τα σχολεία υπό όρους θα ανοίξουν».

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις