Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί σοβαρά κατασκηνώσεις, παιδιά και νέους

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί σοβαρά κατασκηνώσεις, παιδιά και νέους
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στους κινδύνους του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού αναφέρεται η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Ειδικών προειδοποιεί για μεγάλες συρροές κρουσμάτων ανάμεσα στους νέους αλλά και τα παιδιά.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ 100,3 η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου επισημαίνει ότι το χαρακτηριστικό της μετάλλαξης Δέλτα είναι ότι κάνει μεγάλες συρροές, τονίζοντας ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων, καθώς η χαλάρωση – ειδικά όσον άφορα στους νέους – συνέπεσε με την είσοδο του στελέχους.

Σε ό,τι αφορά τα τελευταία κρούσματα που εμφανίστηκαν σε παιδικές κατασκηνώσεις, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Ειδικών, αφενός σημειώνει ότι τα πρωτόκολλα λειτουργίας τους είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν υπάρχει τόσο μεταδοτική νόσος, μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές.

Click4more: Αυστηρό μήνυμα Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, η κ. Παπαευαγγέλου σχολίασε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι «θα είμαστε φειδωλοί, ωστόσο υπάρχουν παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κάτω των 15 ετών που ξέρουμε ότι θα νοσήσουν, οπότε η συζήτηση θα γίνει γι’ αυτά τα παιδιά».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έχουμε παιδιά που θα νοσήσουν βαρύτερα λήγω υποκειμένων νοσημάτων!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις