Ελλάδα

Κορονοϊός – Παραλλαγή Όμικρον: «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο στέλεχος με τόσες πολλές μεταλλάξεις»

Για την παραλλαγή Όμικρον και τη μεταδότικότητά της μίλησε στο ΣΚΑΙ ο Γιώργος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας.

Ο κ. Σουρβίνος αναφέρθηκε στην μεταδοτικότητα και στο γεγονός πως είναι ένας παράγοντας ανησυχητικός το γεγονός της μεγάλης συσσώρευσης μεταλλάξεων στην παραλλαγή Όμικρον.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα υπήρξε για πρώτη φορά ταυτοποίηση του εν λόγω στελέχους στην Ελλάδα, στο εργαστήριο του καθηγητή. Πάντως όπως τόνισε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας διότι ο ασθενής με το στέλεχος Όμικρον κινήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη υπευθυνότητα πραγματοποιώντας διαδοχικούς ελέγχους μέχρι να βρεθεί θετικός στον κορονοϊό ενώ υπήρξε πάρα πολύ καλός  συντονισμός στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ως περιστατικό.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοιο στέλεχος με τόσες πολλές μεταλλάξεις και ειδικά συγκεντρωμένες στην περιοχή της πρωτεΐνης της ακίδας.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία από μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και από μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών προκειμένου να έχουμε μια ακριβέστερη εικόνα για το νέο στέλεχος», ανέφερε.

Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες από πρόσφατες μελέτες που έχουν προκύψει αλλά και από τον ECDC, δεν μπορούν να κριθούν ακόμη επαρκείς καθώς χρειάζεται να περάσει καιρός και να γίνουν περισσότερες αξιολογήσεις.

«Όσο έχουμε αυτή την επιμένουσα λοίμωξη, την εξελισσόμενη πανδημία και τον εξελισσόμενο ιό με νέες μεταλλάξεις, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πιο θα είναι το τέλος και ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των δόσεων που θα χρειαστεί να υποστούμε- με την καλή έννοια του όρου- προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την υγεία μας» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ σφυροκοπούν την χώρα - Δείτε χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
Βυθισμένες στην σκόνη, Αττική, ανατολική Στερεά, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής
Αφρικανική σκόνη
Πώς έγινε το έγκλημα στο Ηράκλειο με θύμα τον 67χρονο – Ο αδελφός του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως τον σκότωσε, φωτογραφίες από το σπίτι όπου έγινε το φονικό
Σε κατάσταση μέθης άρπαξε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε καρωτίδα και κοιλιά - Ο 67χρονος είχε επιστρέψει πριν από λίγους μήνες στο πατρικό του - Κάτοικοι αναφέρουν πως ο δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα
Σπίτι 6
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς, αλλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου
καιρός