Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πατάει «γκάζι» η επιχείρηση Ελευθερία – Πότε θα εμβολιαστούν οι κάτω των 60 ετών

Κορονοϊός: Πατάει «γκάζι» η επιχείρηση Ελευθερία – Πότε θα εμβολιαστούν οι κάτω των 60 ετών

Η επιχείρηση «Ελευθερία» πατάει… γκάζι, καθώς ο στόχος είναι στα τέλη Μαΐου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους πρώτους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών.

Ο εμβολιασμός του λεγόμενου ενεργού πληθυσμού θα συμβάλλει καθοριστικά στο άνοιγμα της οικονομίας και της σταδιακής επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, οι άνω των 70 ετών, άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Όπως έγινε γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει και για τα άτομα αυξημένου κινδύνου όπως αναφέρει το Mega.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι νέες εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό αφορούν ως επί το πλείστων πολίτες ηλικίας 40-60 ετών, καθώς οι μεγαλύτεροι προστατεύονται από το εμβόλιο.

Click4more: Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ο «χάρτης» των 1718 νέων κρουσμάτων

Είναι ενδεικτικό πως και το Σάββατο (10.04.2021), ο ρυθμός εμβολιασμών δεν επιβραδύνθηκε, καθώς εμβολιάστηκαν συνολικά 55.131 πολίτες

Παρόλα αυτά, το 35% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει παραμείνει ανεμβολίαστο.

Να σημειωθεί πως ως τώρα έχουν χορηγηθεί συνολικά 2.224.484 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.477.004 άτομα και με τις δύο δόσεις 747.480 άτομα. Η κυβέρνηση εκτιμά πως το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα επηρεαστεί ελάχιστα από το ζήτημα της AstraZeneca.

Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου, στις 10 Μάϊου θα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 3.000.000 εμβολιασμοί. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το 57% του πληθυσμού να είναι καλυμμένο εμβολιαστικά έως τα τέλη Ιουνίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις