Ελλάδα

Κορονοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι και 62 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Η ενημέρωση Τσιόδρα

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας και μαζί η λίστα των νεκρών που πλέον αριθμεί 73 άτομα. 1.735 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα. Αναλυτικά τι αναφέρει η νέα ενημέρωση που σήμερα δεν ήρθε... τηλεοπτικά. 93 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ και εξαπλώνεται, με την χώρα να μετρά -μέχρι πρότινος- 70 συνολικά νεκρούς, καθώς μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο δύο ακόμη άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι την επίσημη ενημέρωση για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα, η οποία σήμερα, Κυριακή 05.04.2020, δεν έρχεται όπως κάθε μέρα, δηλαδή με τον Σωτήρη Τσιόδρα στις οθόνες μας στις 18:00 ακριβώς, αλλά με γραπτή ανακοίνωση.

Click4more: Απίστευτες εικόνες έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα! “Έγραψαν” μαζικά τις οδηγίες προφύλαξης για τον κορονοϊό (Βίντεο)

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, αναφέρεται πως υπάρχουν πέντε ακόμη νεκροί, κάτι που σημαίνει πως η “μαύρη” λίστα στην χώρα μας αριθμεί πια 73 ονόματα…

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκαν 62 ακόμη νέα κρούσματα κορονοϊού κι έτσι τα συνολικά στην Ελλάδα είναι πια 1.735.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως χθες, Σάββατο 04.04.2020, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει επίσης πάνω απλό 1.600 κρούσματα, την ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς επισημοποίησε αυτό που περιμέναμε: Δηλαδή παράταση στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και τις 27.04.2020.

Κορονοϊός: Η νέα ενημέρωση όπως ανακοινώθηκε γραπτώς

“Ανακοινώνονται 62 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Click4more: Νεκρός από κορονοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης!

10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό”.

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η διαδρομή και τα ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο της 46χρονης που πρόδωσαν τη δολοφονία της πεθεράς της στη Σαλαμίνα
Η 46χρονη μπορεί να πέταξε τα γάντια που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ληστείας στο σπίτι της πεθεράς της ωστόσο το αίμα φαίνεται να τα διαπέρασε και να παρέμεινε στα δάχτυλα των χεριών της όταν οδηγούσε το αυτοκίνητο
Η γυναίκα που ομολόγησε η δολοφονία της 75χρονης
Μαθητές της β΄δημοτικού στο Ηράκλειο θα κάνουν μάθημα σε γκαρσονιέρα - Οργή από τους γονείς
Τα παιδιά 7 και 8 ετών θα περπατάνε από το σχολείο προς τη γκαρσονιέρα σαν γκρουπάκι μαζί με τη δασκάλα τους και την ώρα του διαλείμματος θα επιστρέφουν στο σχολείο για να παίξουν
Σχολική αίθουσα