Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ράντζα στο Αττικόν

Κορονοϊός - Βόρεια Ελλάδα: 340 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΜΕΘ - Ανεμβολίαστοι το 88% αυτών

Δύσκολες εικόνες στα νοσοκομεία της χώρας που κατακλύζονται τα τελευταία 24ωρα από εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηριστικό παράδειγμα της πίεσης που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα είναι το Αττικόν που εφημερεύει μέχρι και το πρωί της Τρίτης (09.11.2021).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος έχουν ήδη γεμίσει οι διάδρομοι των κλινικών, καθώς έχουν τοποθετηθεί 82 ράντζα. Την ίδια στιγμή, «ασθενείς περιμένουν σε ουρές στα ΤΕΠ για να εξεταστούν. Η διοίκηση του νοσοκομείου σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι θα γίνει μέχρι αύριο πρωί;» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Δραματική είναι, όμως, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλλει ότι πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή ζητά η ομοσπονδία, και δίνει στοιχεία εμβολιασμένων υγειονομικών που νοσούν από κορονοϊό.

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν και 3 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Στο Παπαγεωργίου οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτες και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής. Στο Παπανικολάου οι 30 κλίνες ΜΕΘ κι αυτές γεμάτες.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / πηγή: iatropedia

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις