Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Πολιορκεί» Αττική και νοσοκομεία – Πότε βλέπουν φως οι ειδικοί

Κορονοϊός: «Πολιορκεί» Αττική και νοσοκομεία – Πότε βλέπουν φως οι ειδικοί

«Φωτιά» στην Αττική έχει πάρει ο κορονοϊός. Τεράστια η πίεση στα νοσοκομεία που ξεμένουν από ΜΕΘ covid. Τρομάζει ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών για νοσηλείες. Τι λέει ο καθηγητής Γώγος για σχολεία και μαγαζιά. 1.630 νέα κρούσματα «έγραψε» ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες…

Σε «ασφυξία» από τον κορονοϊό βρίσκεται όλη η χώρα με την Αττική να δοκιμάζεται και τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Σε καθημερινή βάση τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και η Αττική γονατίζει, την ώρα που οι διασωληνωμένοι αυξάνονται σταθερά και καθημερινά. Δείγμα του ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Στην Αττική εξάλλου δόθηκαν και νέες κλίνες στις ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν έχουν τέλος και μάλιστα αποφασίστηκε να γίνουν εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση από τον κορονοϊό, ο οποίος έχει για σύμμαχο και τις μεταλλάξεις που κάνουν ταχύτατη τη διασπορά του.

click4more: Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς – Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ

Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη δοθεί παράταση στο σκληρό lockdown που βρίσκεται η Αττική και οι άλλες κόκκινες περιοχές. Ο προβληματισμός στις αρχές αλλά και στους ειδικούς είναι μεγάλος, καθώς μετά από δυο εβδομάδες εξαιρετικά αυστηρών περιοριστικών μέτρων η εικόνα δείχνει χειρότερη με τις προβλέψεις μάλιστα να είναι δυσοίωνες.

Ο απολογισμός του Σαββάτου (27.02.2021) τρομάζει… Είχαμε 1.630 νέα κρούσματα κορονοϊού, 29 νεκρούς, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 379, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 346 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας με την αύξηση να φτάνει στο 28%.

Στην Αττική ο κορονοϊός έχει πάρει φωτιά, καθώς καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 815 νέα κρούσματα, 201 στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε 20 περιοχές καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Φως μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου βλέπει ο καθηγητής Γώγος

Φως στο σκοτεινό τούνελ του κορονοϊού βλέπει ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος για βελτίωση της κατάστασης και είσοδο σε μια κανονικότητα μέσα και από την βοήθεια έξυπνων μέτρων, μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. «Περιμέναμε νωρίτερα την αποκλιμάκωση», παραδέχτηκε ο καθηγητής.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με αυτές τις καταστάσεις, συνέχισε και πρόσθεσε ωστόσο πως λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, θα τηρούμε τα μέτρα, το R θα γυρίζει γύρω από το 1 και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με την σχέση των θετικών τεστ προς τα συνολικά να μην περνάει το 4, θα μπορέσουμε στις 15/3 να αποκλιμακώσουμε και να έχουμε μια καλύτερη οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.

Click4more: Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Σωτηρία – Τέλος τα κρεβάτια ΜΕΘ

“Φαντάζομαι ότι με την σωστή τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά, εκεί που έχουμε τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω, το να υπάρχει και με συγκεκριμένο αριθμό και με συγκεκριμένα μέτρα μέσα στα μαγαζιά, ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων νομίζω δεν θα προσθέσει τίποτα ιδιαίτερο” σχολίασε ο καθηγητής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων ο κος Γώγος δήλωσε πως εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και πέσουν τα κρούσματα θα μπορούμε να δούμε και μια έξυπνη διαχείριση του ανοίγματος του με πολλά τεστ, συχνή επιτήρηση των κρουσμάτων με έγκυρη διάγνωση θετικών ασθενών αλλά και με εμβολιασμό φοιτητών στα ΑΕΙ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας για ακόμη μια έως δύο εβδομάδες.

“Θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση λόγω της συσσώρευσης του αριθμού των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης της υγείας τους όπως συμβαίνει μετά από 7-10 μέρες νόσου” είπε συγκεκριμένα τονίζοντας πως το απευχόμαστε αλλά είναι πιθανό να συμβεί.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Γώγος

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις