Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Ίσως φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα στα μέσα Μαρτίου

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Ίσως φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα στα μέσα Μαρτίου

Δράση… εδώ και τώρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση ζητά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, στα μέσα Μαρτίου περίπου, θα κρούσματα να είναι 2.000 την ημέρα!

Με τα κρούσματα αυξημένα κατά πολύ τις τελευταίες εβδομάδες «λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης πρότεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. 

Click4more Σκέψεις για lockdown τύπου Πάτρας και στην Αττική

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο Δ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν».

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε και υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.

«Έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου» είπε συγκεκριμένα καταλήγοντας πως αυτός ακριβώς ο κίνδυνος, σε αυτή τη φάση, είναι μειωμένος.

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννη,  συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις