Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Νωρίς να μιλάμε για άρση lockdown και άνοιγμα σχολείων

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Νωρίς να μιλάμε για άρση lockdown και άνοιγμα σχολείων

«Δεν πρέπει να ρίξουμε τις άμυνες». Με αυτή τη φράση, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης διεμήνυσε ότι παρά τη μείωση των κρουσμάτων, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και σημείωσε ότι είναι πρόωρη η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου.

«Δεν μας παίρνει να ξεφύγει η πανδημία» είπε μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης (22.12.2020) ο καθηγητής του ΑΠΘ. Και εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, γιατί θα αυξηθεί η κινητικότητα. Αντίθετα, πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία και όχι να αρθεί το lockdown.

Click4more «Καμπανάκι» για παράταση του lockdown και αυστηρότερα μέτρα – «Μεγάλη αύξηση του ιϊκού φορτίου»

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης» και σημείωσε ότι ως κοινωνία, ως χώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να μειωθούν τα κρούσματα. «Εμείς κάνουμε τα μέτρα να αποδώσουν», είπε και επανέλαβε ότι η περίοδος είναι δύσκολη γιατί «ενώ τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αν κάποιος χαλαρώσει είναι πολύ εύκολο να επιταχυνθεί αρνητικά».

Εκτίμησε ότι αν γίνει άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου «θα δούμε αναζωπύρωση σε αρκετές περιοχές». Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι μπορεί ο στόχος να είναι να ανοίξουν αλλά «ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή της χώρας δείχνουν ότι αν το κάνουμε υπάρχει περίπτωση να έχουμε αναζωπύρωση, όχι αναγκαστικά στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη».

Ο καθηγητής του ΑΠΘ εξέφρασε την ανησυχία του, πέρα από τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη και για την Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε «δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».

Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε ότι «ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατ. πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα».

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις