Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Το Νοέμβριο θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, χωρίς νέα μέτρα

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Το Νοέμβριο θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, χωρίς νέα μέτρα
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (19/10) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι άνθρωποι να εμβολιαστούν άμεσα, ακόμα και τα παιδιά.  

«Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού. Ανέφερε μάλιστα ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα. «Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. 

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα. Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε».

Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις