Ελλάδα

Κορονοϊός: Σκέψεις για μάσκες παντού στην Αττική – Κρίσιμη σύσκεψη αύριο Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Έρχονται νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική μετά την έκρηξη των κρουσμάτων. Οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός παρουσιάζει τεράστια έξαρση στην Αττική και στο τραπέζι πέφτει και πάλι το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Το πρωί της Παρασκευής, στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους, θα κριθούν τα πιθανά νέα, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο, ακόμη και για μια μικρή βόλτα.

Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο.

Το ιδιαίτερα σκληρό μέτρο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις εντατικές. Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός αφού σταθμίσει μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερο φυσικά το πώς αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Οι κάτοικοι της Αττικής πάντως ανησυχούν, καθώς ο νομός μετατρέπεται σε «φωλιά» του κορονοϊού εξαιτίας και της αδιαφορίας ορισμένων συμπολιτών τους.

Την ίδια στιγμή που οι μάσκες είναι προ των πυλών, κάποιοι μετά το κλείσιμο των μπαρ τα μεσάνυχτα ξεκινούν για την πλησιέστερη πλατεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απέπλευσε το πλοίο «Κίσσαμος» από τη Μήλο μετά την προσάραξη: «Έγινε μπλακ άουτ και συνέχισε ακυβέρνητο» λέει επιβάτης
«Στο σημείο έφτασε το Λιμενικό, ψαράδες της περιοχής αλλά και άλλο επιβατικό πλοίο, σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει επέμβαση ή βοήθεια», περιέγραψε η γυναίκα στο newsit.gr
Εικόνα μέσα από το πλοίο Κίσσαμος
Η Φυσική ανεβάζει τις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανεπιστημίων
Στο 1ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελληνίων
Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα – Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια στο επίκεντρο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους
Άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην διασταύρωση των οδών Αγίας Μαγδαληνής και Φιλικής Εταιρείας στη περιοχή της Ραφήνας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
Στο σημείο της προσάραξης έσπευσαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν
Το πλοίο Κίσσαμος
12
Μητέρα επιτέθηκε στο ανήλικο παιδί της στους Αμπελόκηπους: Το χαστούκισε και το έριξε κάτω στον δρόμο - Δείτε βίντεο
Όταν αυτοκίνητο κόρναρε γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, η μητέρα χαστούκισε το παιδί, το έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα, και στη συνέχεια το σήκωσε, κρατώντας ένα τσιγάρο
Αμπελόκηποι