Ελλάδα

Κορονοϊός: Σοκ από τα 453 νέα κρούσματα – 6 νεκροί και 79 διασωληνωμένοι

6 νεκροί από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός και 79 διασωληνωμένοι. 184 κρούσματα καταγράφονται στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου. 25 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρεκόρ κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός καταγράφεται σήμερα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως: Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγερινός αναφέρεται στις θρησκευτικές εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Μαζωνάκης και οι αιχμές για Καρυστιανού: «Ακόμη τρέχω»
Η συγκεκριμένη αναφορά αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό και παραπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η Μαρία Καρυστιανού έχει επίσης φωτογραφηθεί κατά καιρούς με φόντο θρησκευτικές εικόνες
Θανάσης Αυγερινός 5
Γιωργος Μαζωνάκης: «Ήταν μια χαρά, έφυγε από εδώ στις 13:30», αποκαλύπτει ο φαρμακοποιός που επισκέφτηκε πριν πάει στο Κολωνάκι
Μιλώντας στο Live News, ο φαρμακοποιός αλλά και ο ταξιτζής διαψεύδουν τα λεγόμενα των γιατρών για την ώρα την οποία έφτασε ο τραγουδιστής στην «κλινική»
Γιώργος Μαζωνάκης