Ελλάδα

Κορονοϊός – Σωτήρης Τσιόδρας: 800 διασωληνωμένοι στις 13 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το προβλεπτικό μοντέλο του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του μοντέλου που επεξεργάζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με τον κορονοϊό στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής, το προβλεπτικό μοντέλο του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 θα φτάσουν τους 800, στις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και έτσι θα σταθεροποιηθούν οι “σκληροί” δείκτες νεκρών και διασωληνωμένων.

Υπενθυμίζουμε, ότι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ- οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 594 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 493 (83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 101 (17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.437 ασθενείς.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.237 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 874.812 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Πηγή: “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και 8 μποφόρ από την Τετάρτη - Σε Εύβοια και Κρήτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Σήμερα και αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες βροχές και χαμηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες – Θυελλώδεις οι άνεμοι από την Τετάρτη με θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή
Συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία - «Περάσαμε μέσα από τις φλόγες»
Η μία πλευρά της πολυκατοικίας έχει καεί ολοσχερώς - Η φωτιά ξεκίνησε από καφετέρια με ναργιλέδες, που πριν από 3 χρόνια είχε δολοφονηθεί ένας 23χρονος, με τις αρχές πλέον να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα
Καταστράφηκε ολοσχερώς η μία πλευρά της πολυκατοικίας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
42