Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στα ίδια επίπεδα με χθες τα κρούσματα σήμερα – Τα μισά στην Αττική 

Κορονοϊός: Στα ίδια επίπεδα με χθες τα κρούσματα σήμερα – Τα μισά στην Αττική 

Υψηλός θα είναι και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35.580 μολύνσεις. και, δυστυχώς, όπως φαίνεται αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, που αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα, θα κυμαίνεται στα ίδια υψηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό όμως είναι ότι και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι μισές μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. 

Τα συνεχόμενα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού έχουν μεγάλη ανησυχία τόσο στους ειδικούς, όσο και στον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες Πέμπτη ανακοινώθηκαν 35.580 κρούσματα, με την Αττική μόνη της να καταγράφει 15.713 μολύνσεις.

Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και, παρόλο που αυτή παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, προβληματίζονται για το αν θα μπορεί να αντεπεξέλθει το ΕΣΥ το επόμενο διάστημα, αφού είναι ήδη επιβαρυμένο από περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα. Μάλιστα, προτρέπουν τον κόσμο να περιορίσει τις επαφές του αυτές τις μέρες, να κάνει ρεβεγιόν σε στενό κύκλο και να έχει κάνει τεστ πριν από κάποια συγκέντρωση. 

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει λοιπόν πολλούς να σπεύδουν σε διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να γιορτάσουν με ασφάλεια την αλλαγή του χρόνου τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αγαπημένοι τους. Οι επιστήμονες από την πλευρά τους, ωστόσο, προχώρησαν σε διευκρινίσεις όσον αφορά το πότε πρέπει να κάνουμε rapid test και πότε PCR. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Υπενθυμίζεται ότι για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού η κυβέρνηση έθεσε εκτάκτως σε ισχύ νέα μέτρα και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν Πρωτοχρονιά στο σπίτι και τα μαγαζιά να λειτουργήσουν χωρίς μουσική. Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς στους δρόμους θα βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για «σαφάρι» ελέγχων. Στο επίκεντρο μπαίνουν κυρίως τυχόν πάρτι σε μισθωμένους ή άλλους χώρους (airbnb, γκαράζ κ.α.) αλλά και τυχόν παράνομη λειτουργία κέντρων διασκέδασης και μπαρ.

Η αποτύπωση της κινητικότητας των γιορτών θα αξιολογηθεί την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, οπότε και θα εξεταστούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση του νέου, ραγδαίου κύματος της πανδημίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις