Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία – «Κάθε εφημερία είναι πόλεμος»

11.11.2021 | 10:37
Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία – «Κάθε εφημερία είναι πόλεμος»

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού. Γιατροί από νοσοκομεία της χώρας μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ κάνοντας λόγο για εφημερίες βγαλμένες από εφιάλτη.

Ο Απόστολος Κομνός διευθυντής ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, ανέφερε πως: «Η σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές δεν είναι καινούργια, υπάρχει ήδη σύμβαση με συγκεκριμένη απλώς τώρα αυξάνονται οι κλίνες που δίνονται λόγω του ότι έχουμε μπλοκάρει. Οι κλίνες αυτές αφορούν μόνο τα περιστατικά κορονοϊού».

Μάλιστα, όπως είπε: «Η εφημερία μας ακόμα τρέχει μέχρι τις 8 το πρωί, έχουν κάνει 27 εισαγωγές περιστατικών COVID και πάνω από 30 άλλων περιστατικών. Έχουμε δύο διασωληνωμένους ήδη».

Ο κ. Κομνός είπε: «Με την αύξηση των περιστατικών έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναδιάταξη των περιστατικών στις κλινικές. Μειώθηκαν οι κλινικές που περιθάλπουν non COVID περιστατικά αυξήθηκαν αυτές με COVID».

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος των Σωματείο Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τζελέπης, ο οποίος είπε: «Και στο Ιπποκράτειο κάθε εφημερία είναι ένας πόλεμος όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα».

Εξήγησε πως: «Στην προηγούμενη εφημερία ήρθαν για εξέταση 160 ασθενείς και εισήχθησαν οι 80, άρα πάμε στο 40% με 50% εισάγονται για νοσηλεία». «Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας, κάθε μέρα χειροτερεύει η εικόνα» υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε πως άνοιξε και άλλη μια κλινική στην προηγούμενη εφημερία για να καλύψει τα περιστατικά: «Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version