Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σταθερά ψηλά ο δείκτης θετικότητας – «Γιατί προχωρήσαμε σε μικρό άνοιγμα» (video)

Lockdown
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Με 2.785 νέα κρούσματα την Παρασκευή, 64 θανάτους και 649 διασωληνωμένους, η πανδημία κάθε άλλο παρά να μας… αφήνει φαίνεται.

Με 52.850 τεστ που έγιναν, η θετικότητα ήταν την Παρασκευή στο 5,26. Πολύ πιο πάνω δηλαδή, από το 4 που είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες, το όριο συναγερμού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έγιναν νέες ανακοινώσεις για αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, με την ελπίδα, να αρχίσουν επιτέλους να μειώνονται τα κρούσματα και φυσικά, εκείνοι που χάνουν τη ζωή τους και εκείνοι που διασωληνώνονται.

Παρασκευής: Δεν γίνεται άρση των μέτρων αλλά ένα πολύ μικρό άνοιγμα

Στο μεταξύ, απάντηση σε εκείνους που αναρωτιούνται πώς ανακοινώθηκαν μέτρα “ανοίγματος” με τον κορονοϊό να… καλπάζει σε όλη τη χώρα, έδωσε ο αναπλ. καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Δημήτρης Παρασκευής.

“Το κεντρικό μήνυμα δεν είναι ότι γίνεται άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά γίνεται ένα πολύ μικρό άνοιγμα για να χαλαρώσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κόπωση στην κοινωνία” διευκρίνισε μιλώντας στο Σταρ.

Click4More: Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα του lockdown – Τι ανοίγει και πότε

Πρόσθεσε ότι με αυτά που ανακοινώθηκαν, θα “βοηθηθούν” τα μέτρα που ίσχυαν ήδη. Και εξήγησε: 

“Τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι σε βαθμό να περιορίσουν στο μέγιστο τη διασπορά. Για αυτό επεξεργαζόμαστε επιπλέον μέτρα. Όπως το εκτεταμένο testing στην κοινότητα ή τη χρήση διπλής μάσκας σε περιπτώσεις με υψηλό συγχρωτισμό όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς” 

Όσο για το πότε θα γίνει άνοιγμα στο λιανεμπόριο, ο κύριος Παρασκευής απάντησε:

“Θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Είναι κάτι που θα εξεταστεί….”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις