Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στη βόρεια Ελλάδα εθελοντικά γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία! (video)

κορονοϊός κορονοϊός

Ζωντανά ενημερώνει ο υπουργός Υγείας για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας. Μήνυμα απευθύνει και ο ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge. Δείτε live εικόνα από το υπουργείο Υγείας.

Ακόμη μία Τετάρτη που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωσε ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει πως και σήμερα καταγράφηκαν 2.186 νέα κρούσματα, 89 νεκροί και 613 διασωληνωμένοι.

Click4more: 2.186 κρούσματα κορονοϊού σήμερα – 4 περιοχές στο «κόκκινο» και 4 με μόλις ένα κρούσμα – Όλη η κατανομή

Όπως σας έχει από νωρίς ενημερώσει το newsit.gr, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στην ενημέρωση συμμετείχε με μήνυμά του και ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Κικίλιας, προλογίζοντας τον Dr Hans Kluge, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του για την πανδημία.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτό που έχουμε ως βασικό όπλο είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα. “Το εμβόλιο είναι εδώ, έφτασε” τόνισε συμπληρώνοντας πως θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.

«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

κορονοϊός

Με… τεχνικά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε τεχνικό πρόβλημα την ώρα που προβλήθηκε το μήνυμα κι έτσι… στους δέκτες μας “έφτασαν” ούτε τα μισά, κάτι που επεσήμανε και ο Βασίλης Κικίλιας, όταν πήρε ξανά τον λόγο, υπογραμμίζοντας πως η ΕΡΤ προσπαθούσε να διορθώσει το πρόβλημα. «Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ για να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή της ΠΟΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, μεταβαίνουν εθελοντικά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ διαβεβαίωσε πως θα έχουμε εμβόλια που επαρκούν για όλους συμπληρώνοντας πως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας.

Click4more: Γώγος στο Live News: Να εμβολιαστούν όλοι οι επώνυμοι για να πειστεί ο κόσμος

«Στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας, η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε πως κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάποιος από κορονοϊό στην Ευρώπη. Επίκειται ένα νέο τρίτο κύμα. Ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται σοβαρά να επαναφέρουν το lockdown και αυτό πρέπει να μας φέρει σε περίσκεψη για τη στάση μας στην προστασία των συμπολιτών μας. Στη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση όσον αφορά τον κορονοϊό, γίναμε μάρτυρες μιας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων» συνέχισε ο υπουργός.

Για τους εμβολιασμούς

«Θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας κάποια στιγμή κι αυτό θα μας βοηθήσει να ξανά πάρουμε τη ζωή μας πίσω». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην αποψινή συνέντευξη Τύπου και έκανε ξεκάθαρο ότι «με το που θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί». Ήδη ετοιμάζονται τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μπορούν να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα, επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους υγειονομικούς, τονίζοντας ότι οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές, και ανακοίνωσε ότι όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, που θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία της για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για την περίοδο που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Στην συνέχεια το τεχνικό πρόβλημα διορθώθηκε και το μήνυμα του Dr Hans Kluge προβλήθηκε κανονικά.

Κορονοϊός: Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Φωτογραφίες από: ΕΡΤ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις