Ελλάδα

Κορονοϊός: Στο 84% η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας του κορονοϊού με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχεται στο 84%, καθώς από τις 255 διαθέσιμες κλίνες μόνο οι 40 είναι κενές

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία 38 επιπλέον ΜΕΘ Covid στην Αττική. 

Πέρα από αυτά η 2η Υγειονομική Περιφέρεια όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ πρόσθεσε 21 ΜΕΘ Covid την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ η πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι τη Δευτέρα θα αναπτύξει επιπλέον 12 κλίνες ΜΕΘ Covid. 

Παράλληλα συνεχίζεται η μεταφορά άλλων ασθενών από εντατικές των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι ιδιωτικές κλινικές ως τώρα έχουν διαθέσει 110 κλίνες εντατικής, ενώ βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας για την διάθεση και απλών κλινών, για ασθενείς χωρίς covid.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο 15χρονοι πούλησαν τα ναρκωτικά στον μαθητή που κατέρρευσε σε σχολείο της Πάτρας – Συνελήφθησαν οι ανήλικοι και οι γονείς τους
Στις 8 οι συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο 13χρονος που έκανε την χρήση - Κατασχέθηκαν 2 τηλέφωνα - Με σπασμούς και σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε ο μαθητής στο νοσοκομείο
ΔΙΑΣ σε σχολείο
Η Ειρήνη Κόκκα επιζήσασα καρκίνου γίνεται για 2η φορά μητέρα με κρυοσυντήρηση και μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού
Η Ειρήνη Κόκκα είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin πριν από 17 χρόνια - Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, αποφάσισε να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση με την ελπίδα να γίνει μητέρα
Ειρήνη Κόκκα