Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στο κέντρο της Αθήνας ο «πυρήνας» των μεταλλάξεων – Αύξηση σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Κορονοϊός: Στο κέντρο της Αθήνας ο  «πυρήνας» των μεταλλάξεων – Αύξηση σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο
Φωτογραφία αρχείου

371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων του κορονοϊού, καθώς και και δύο δείγματα με το στέλεχος υπό διερεύνηση εντοπίστηκαν από τα συνολικά 400 νέα δείγματα της περιόδου 13 Φεβρουαρίου με 8 Μαρτίου 2021. 

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Φθιώτιδας και Ρόδου.
Από τα 371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων, τα 368 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη και τρία δείγματα με τη νοτιαφρικανική μετάλλαξη.

Click4more: Κορονοϊός: «Στενάζει» με 1282 κρούσματα η Αττική, τριψήφιος αριθμός σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ο χάρτης της διασποράς

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.047 θετικά για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης και 51 θετικά για
την παρουσία μετάλλαξης της Νοτίου Αγρίκης από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα. Τα 51 θετικά στελέχη για την παρουσία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 43 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής και ένα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται στη χώρα τα μεταλλαγμένα στελέχη

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις