Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στο “πόδι” η χώρα με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς

Κορονοϊός: Στο “πόδι” η χώρα με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς

Έφτασαν τα 73 τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας. Αναμένονται κι άλλα μέτρα τις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση.Κλειστες και υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Δευτέρα και Τριτη

Στο πόδι βρίσκεται η χώρα, καθώς ο κορονοϊός έχει όλο και περισσότερα κρούσματα στην χώρα μας (73 μέχρι στιγμής), με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα.

Ήδη σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο έχει απαγορευτεί η λειτουργία θεάτρων και επιχειρήσεων, με πόλεις όπως η Αμαλιάδα, η Πάτρα, ο Πύργος να θυμίζουν έρημο τοπίο.

Δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες, με τα 34 από αυτά να βρίσκονται στην Αττική. (Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα)

Λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορωνοϊό, οι πολίτες καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις σχολικές μονάδες των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά.

Τέλος οι εκδρομές, ερημώνουν τα γήπεδα

Μαζί με τα 7 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, εξήγγειλε και μια σειρά νέα μέτρα.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι: 

– αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες

– αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες

click4more: Κορονοϊός: Αυτές οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα είναι κλειστές

– αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες

– διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. 

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους. 

Τα νέα κρούσματα 

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άλλα επτά κρούσματα, που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 73. 

Από τα επτά νέα κρούσματα, τα έξι έχουν σχέση με άλλους ασθενείς από τον κορονοϊό, ενώ το έβδομο ακόμη ιχνηλατείται. 

Δείτε τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις