Ελλάδα

Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή – Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται καθημερινά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η συνεδρίαση δεν έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Πάντως, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι θα έχουμε την επαναφορά μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού σε περίπτωση που οι διασωληνώσεις ξεπεράσουν τις 250-300. Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο. «Θα δούμε αύξηση και στις διασωληνώσεις, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι διαχειρίσιμη», διευκρίνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε διαγνώσεις που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000.

Αυτό, όπως είπε οφείλεται σε δύο λόγους:

Στις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικές στο πλαίσιο της ανοσίας που έχουμε.
Στον υψηλό αριθμό τεστ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σαν χώρα. «Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο έχουμε και τη μεγαλύτερη διαγνωστική ικανότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 10