Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τι κάνουμε αν βρισκόμαστε στο εξωτερικό! Οι οδηγίες του ΥΠΕΞ

Κορονοϊός: Τι κάνουμε αν βρισκόμαστε στο εξωτερικό! Οι οδηγίες του ΥΠΕΞ

Ο κορονοϊός έχει πλήξει όλο τον κόσμο και το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγουμε τα ταξίδια και παράλληλα τι κάνουμε αν βρισκόμαστε ήδη στο εξωτερικό

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός:

-Αποφεύγετε να ταξιδεύετε σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς οι χώρες αυτές λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου αλλοδαπών πολιτών

-Αν βρίσκεστε ήδη στο εξωτερικό: Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τρίτες χώρες για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες . Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, συστήνεται να βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, προκειμένου οι τελευταίες δυνηθούν παράσχουν κάθε δυνατή αρωγή σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπιστούν.

Τέλος το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή χώρας προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό, για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στην χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή στην προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις