Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες νοσηλείας στο ΕΣΥ

Κορονοϊός: Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες νοσηλείας στο ΕΣΥ
Eurokinissi

Πράσινο φως για την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και τις 31 Μαρτίου 2024, το νοσοκομείο εντάσσεται στο γενικό σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ.

Για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, για χρονικό διάστημα από 01.01.2024 και έως και 31.03.2024, κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας προβλέπει την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας και κλινών αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Καθορίζεται επίσης, η διαδικασία διακομιδής ή μεταφοράς ασθενών που δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό σε εγκαταστάσεις, θαλάμους και κλίνες του ΝΙΜΤΣ.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας δύναται να μετακινείται προσωπικό που εργάζεται με οιαδήποτε σχέση εργασίας στις δομές της 1ης Υ.Πε., για τις ανάγκες λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ.

Οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχή επί των νοσηλίων.

Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε τμήματα νοσηλείας ή και θαλάμους με κλίνες αυξημένης φροντίδας στο ΝΙΜΤΣ ορίζεται το ΕΚΑΒ, κατόπιν σχετικής ημερήσιας ενημέρωσής του για τη διαθεσιμότητα των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και για το είδος των υπό διακομιδή νοσηλευτικών περιστατικών.

Για το χρονικό διάστημα από 01.01.2024 έως και 31.03.2024, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εντάσσεται στο γενικό σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ και το προσωπικό του αποζημιώνεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις