Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το βράδυ φτάνουν στην Ελλάδα οι 100 μαθητές του Κολεγίου

Κορονοϊός: Το βράδυ φτάνουν στην Ελλάδα οι 100 μαθητές του Κολεγίου

Αργά το βράδυ και για την ακρίβεια γύρω στις 22:40 ώρα Ελλάδος θα φτάσει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η πτήση τσάρτερ “605” της Aegean από το Λονδίνο, με επιβάτες τους 100 μαθητές και συνοδούς του Κολεγίου Ψυχικού.

Το αεροπλάνο ναυλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κολέγιο, με αφορμή τον πανικό που προκλήθηκε εξαιτίας της μαθήτριας που είχε επισκεφτεί με την μητέρα της (κρούσμα του κορονοϊού στην Αθήνα) την Ιταλία, λίγα 24ωρα πριν το ταξίδι στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα να παραμένει άγνωστο αν στην πτήση θα βρίσκεται η μαθήτρια και δυο ακόμα συμμαθητές της, που εμφάνισαν πυρετικά συμπτώματα, ωστόσο όλους μαζί θα τους παραλάβει στο αεροδρόμιο εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όλη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από τις υγειονομικές υπηρεσίες του αεροδρομίου, αυτό σημαίνει πως κρίνεται απαραίτητο να ακολουθηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις αυτές, πριν τα παιδιά βρεθούν και πάλι στις αγκαλιές των οικογενειών τους, που έχουν ανησυχήσει με την όλη κατάσταση.

Στην περίπτωση αυτή οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν την όλη διαδικασία λαμβάνοντας ένα καλό επιδημιολογικό ιστορικό, που σημαίνει πως θα θελήσουν να μάθουν με ακρίβεια, που πήγαν όλοι μαζί από την πρώτη κιόλας στιγμή, όπου συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της εκδρομής τους μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Click4More Με ειδική πτήση τσάρτερ της Aegean επιστρέφουν οι 100 μαθητές που βρίσκονταν στο Λονδίνο – Ανάμεσά τους είναι η κόρη της 40χρονης με κορονοϊό

Θα ζητηθεί επίσης και ποια από τα παιδιά έρχονταν περισσότερο σε επαφή με το νεαρό κορίτσι και τους δυο μαθητές με τα πυρετικά σύνδρομα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να θυμηθούν ποιοι κάθονταν κοντά τους, καθ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, καθώς με ποιους έμειναν στο ίδιο δωμάτιο.

Επίσης θα τους ρωτήσουν για το αν αισθάνθηκαν ή αισθάνονται κάποια από τα συμπτώματα του κορονοϊού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα και θα πάει σ ένα από τα νοσοκομείο αναφοράς με το ασθενοφόρο του αεροδρομίου, αν όχι θα τα καθησυχάσουν και θα τα ενημερώσουν πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιορίσουν επαφές και μετακινήσεις, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές πηγές των υπηρεσιών του αεροδρομίου, η εμφάνιση του ιού στην Ιταλία εδώ και λίγα 24ωρα, έχει προκαλέσει αναταραχές στο επιβατικό κοινό, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί, που την ώρα που αποβιβάζονται από τις συγκεκριμένες πτήσεις τους επισκέπτονται και τους ρωτούν τι πρέπει να κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ψυχραιμία, μιας και όπως μαθαίνουμε δεν είναι και λίγοι αυτοί που πάνω στον παραλογισμό τους είναι σίγουροι που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, αν και δεν φέρουν κανένα από τα συμπτώματα ή δεν βρέθηκαν σε κάποιες από τις μολυσματικές πόλεις.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογραμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις