Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Να μην καταργηθεί, διαφωνώ με τον Μαγιορκίνη

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Να μην καταργηθεί, διαφωνώ με τον Μαγιορκίνη

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στο ενδεχόμενο κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε μάλιστα ότι με τη μετάλλαξη Όμικρον ένας ανεμβολίαστος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες μετάδοσης, για αυτό και δεν θεωρεί υγειονομικά σωστό την κατάργηση του Green Pass. 

Μιλώντας για τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο καθηγητής σχολίασε ότι «πηγαίνουμε λιγότερο καλά απ’ ότι ελπίζαμε». Σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μια μικρή επιδείνωση που δίνει κάποια αποτελέσματα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Ωστόσο, όπως είπε τα κρούσματα κορονοϊού τις καθημερινές είναι στις 23.000 με 24.000 χιλιάδες και αντιμετωπίζονται με ένα σχετικά επαρκές ποσοστό ανοσίας. 

Όσον αφορά την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας διαφώνησε με τις δηλώσεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, ότι ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το Green Pass. «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις