Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Ξεχάστε ξεφαντώματα χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Ξεχάστε ξεφαντώματα χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ήταν ξεκάθαρος: τα τεστ δεν λύνουν το πρόβλημα, μόνο ο εμβολιασμός. Και χωρίς αυτόν, δεν μπορούμε να διασκεδάζουμε όπως παλιά.

«Χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς δεν μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας όπως πριν» διεμήνυσε, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού στη Μύκονο, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας, το πρωί της Τρίτης (20.07.2021) στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνο με μοριακά τεστ και rapid test γιατί «ορισμένα τεστ μπορεί να βγουν ψευδώς αρνητικά και έτσι μεταδίδεται ο ιός. Δεν αποτελεί ασπίδα ασφάλειας ένα τεστ».

«Το μεγάλο κουμπί είναι η διασκέδαση. Όταν η διασκέδαση είναι όπως ήταν παλιά τα κρούσματα αυξήθηκαν», επεσήμανε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε ότι «χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να αποκτήσουμε την διασκέδαση που είχαμε παλιά».

«Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «το εμβόλιο προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όχι σε απόλυτο. Όταν η πιθανότητα ελαχιστοποιείται τότε θα εξαφανιστεί και ο κορονοϊός. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανονική ζωή δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό, όλα τα άλλα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις