Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βατόπουλος: Όχι βιασύνη για τις μάσκες – Έρχονται οδηγίες για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός – Βατόπουλος: Όχι βιασύνη για τις μάσκες – Έρχονται οδηγίες για τους εμβολιασμένους

Την άποψη πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε να… «πετάξουμε» τις μάσκες, εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, που προανήγγειλε και οδηγίες για το αν θα είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν και σε εξωτερικό χώρο οι εμβολιασμένοι.

Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (01.06.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η μάσκα, είπε, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας, το οποίο δεν περιορίζει σημαντικά.

«Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό (σ.σ. η κατάργηση της μάσκας)», πρόσθεσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες, όταν έρθει η ώρα, για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά στην ανοσία, εκτίμησε ότι περίπου στα μέσα καλοκαιριού ίσως να έχει χτιστεί το… πολυαναμενόμενο τείχος, καθώς γίνονται σχεδόν 100.000 εμβολιασμοί κάθε ημέρα. Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό των εμβολιαστών.

Όσον αφορά στις παρενέργειες από εμβολιασμούς, ο καθηγητής είπε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Σημείωσε στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις