Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Το ΕΣΥ πιέζεται παντού όμως αντέχει» το μήνυμα Κικίλια (video)

κορονοϊός

Δείτε την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια για την πανδημία. Ο κορονοϊός, τα νέα κρούσματα, οι εξελίξεις για το εμβόλιο και τα δεδομένα για το lockdown.

Για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός ενημερώνουν και σήμερα, Τετάρτη 25.11.2020, οι Αρχές.

Με το lockdown να έχει ανακοινωθεί πως θα ισχύσει μέχρι τις 30/11, αλλά με την… πραγματικότητα να διαψεύδει αυτό τον αρχικό προγραμματισμό, κυβέρνηση και ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

Click4more: Κορονοϊός: 2152 νέα κρούσματα και μία “ανάσα” από τους 600 οι διασωληνωμένοι

Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει ζωντανά για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στο πλευρό του, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

633 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας και συνέχισε: “Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ πιέζεται παντού, όμως αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς που υπηρετούν το Σύστημα Υγείας, γιατρούς, υγειονομικούς. Τον χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις”.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του Βασίλη Κικίλια κάνοντας κλικ εδώ

Εξηγώντας την τρόπο λειτουργίας και τους στόχους του ΕΟΔΥ, ο υπουργός Υγείας ανέλυσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας απέναντι στην πανδημία.

Ο Κικίλιας για τον ΕΟΔΥ

Αναφερόμενος στον ΕΟΔΥ, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «είναι ένα παράδειγμα ενός κομματιού του Δημοσίου που πραγματικά φαίνεται σε καιρούς κρίσης το πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να παίξει στην υπηρεσία του πολίτη σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία».

Σκοπός του ΕΟΔΥ, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, είναι «η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ».«Θα ήθελα να θυμίσω ότι πρόκειται για το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον οργανισμό από τον οποίο προέρχεται ο ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος ταλαιπωρήθηκε, δυσφημίστηκε επί δικαίου και αδίκου και ήταν στα φώτα της επικαιρότητας για πολλά χρόνια για άλλους λόγους».

«Επανασυστήθηκε λοιπόν τον Οκτώβριο του 2019 και επανασχεδιάστηκε ως ένας οργανισμός με μια νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στην συνείδηση των πολιτών γιατί αναλύει και ερμηνεύει δεδομένα σχετικά με 52 μεταδοτικές νόσους και παθήσεις» σημείωσε ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος αναφέρθηκε ξεκινώντας στις προσλήψεις που έγιναν στα νησιά, ενώ συνέχισε μιλώντας για τριπλασιασμό του ανθρωπίνου δυναμικού του ΕΟΔΥ. “Είμαστε πλέον ένας οργανισμός 2.500 ανθρώπων”, τόνισε, προαναγγέλλοντας και νέες προσλήψεις.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις